Bestemming Bekend

Je hebt van die momenten dat het typen als vanzelf gaat en je, voor je het weet, een veel te lang verhaal tevoorschijn hebt getoverd. En je hebt van die momenten... Dat het niet echt wil vlotten omdat je dochtertje van 6,5 maand het liefst 24/7 met je wil knuffelen. Waar ik overigens erg blij mee ben. Want wie ben ik om de knuffelhonger van mijn dochter aan mij voorbij te laten gaan? Het is zo beregezellig en overdag hebben we de grootste lol. Ze kletst de oren van ons hoofd (met klanken dan he) en kruipt in de kamer in het rond. Goed tot zover dat. 

Waar in Zweden gaan we nouuuu wonen? We krijgen de vraag steeds vaker en het nieuws gaat als een lopend vuurtje in het dorp (Zoeterwoude) dus laten we er maar mee voor de dag komen :) Het is ook veel te leuk nieuws om voor ons te houden! (behalve dan een "kleinigheidje", de familie en vrienden die we heel erg gaan missen) Voor de Polarsteps volgers, wellicht hebben jullie tijdens onze vakantie in Zweden onze future camping gewoon al gezien! Vanaf 1 juni 2021 zijn wij supertrotse eigenaren van Kallsedets Fjällcenter in Järpen, provincie Jämtlands Iän, regio Norrland. 

Hoe komt het zo op ons pad? Nou ja, het zit zo. Als je ons een beetje kent, weet je dat wij al lange tijd de droom hebben om een camping te gaan runnen met zijn tweeën. Moet dat dan in het buitenland? Nou wij hebben zeker ook in Nederland gezocht. Alle credits vooral voor David trouwens, die speurt al jaren dagelijks de verkoopsites van campings af (en ik maar klagen over al die uren op zijn mobiel). Maar iets meer natuur en ruimte om ons heen was een van de vereisten.. En dan kom je in Nederland niet ver met ons budget. Daarnaast maakt het ons avontuurlijke gevoel wel compleet om het echt over een andere boeg te gooien. Wie weet komt Nederland ooit onder water te staan, de opwarming leidt tot karige winters (en laten we nou juist allebei van winters houden) dus de keuze viel, na enige twijfel omtrent een berggebied in Frankrijk, toch op Scandinavië. Na een bezoek aan de te koop staande camping afgelopen september, waren we allebei compleet overstag. En dat is nogal wat, want de werkzaamheden moeten ons allebei passen, er moet gedurende het jaar wat te doen zijn (anders gaat Yvette zich vervelen zonder reuring), er moet voldoende ruimte zijn voor David zijn kleine boerderijdieren wens en een mogelijkheid aanwezig zijn om onze kook- en bakkunsten (nou ja hobby dan) in te zetten. En dan niet elke dag zoals in een restaurant of chambre d'hotes, maar gewoon zo af en toe een weekje als we een groep hebben of voor in het fjällcafé gedurende het hoogseizoen. 

Dat zijn nogal wat "moets" in één alinea. Dat typ ik liever nooit, want niks MOET. Toch leest het even het beste weg, in het kader van anders hadden we toch echt niet voor dit plekje gekozen. Oh en trouwens... Voor mij gaat echt mijn diepste wens in verwachting, want we zitten aan een flink water. Niet zomaar zwem- of kano- of viswater. Ook ons drink- en douchewater. 

En nu de kleine dame nog zo lekker jong is, vallen de puzzelstukjes dus wel erg op zijn plek. Dus daar gaan we. Emigreren naar Zweden. 

Vliegen doe je op Östersund of Trondheim. Dan is het nog een uur of 2 rijden naar de camping. Met de auto is het circa 2.000 km. Zelf zijn we via Denemarken met de bootlijn Grenau - Halmstad gegaan. Maar je kan ook kiezen om via de brug Zweden in te gaan. Hoe je het ook went of keert, het is met de auto niet om de hoek... 

De camping is te vinden op Facebook en heeft een eigen website dus als je nieuwsgierig bent, kun je alvast je lol op! (momenteel natuurlijk nog in beheer van de huidige eigenaren) 

Voordat we daadwerkelijk daar kunnen gaan beginnen, moet er echt VAN ALLES gebeuren! In de vorige blogs was daar al iets over te lezen. We maken vordering met het verkoopklaar maken van ons huis op de Vrouwenweg. De komende drie weken nemen we allebei extra vrij en schakelen we hulp in (super dankbaar!) om echt nog even gas te kunnen geven. En zo hebben we dan ineens bijna de opgeruimde tuin waar ik al tijden naar uitkijk! Niet te vergelijken met de achtertuin die we straks hebben trouwens. Maar echt, wat gaan we de tuin hier en het huis missen. Daar kunnen we nog een mooi afscheidsfeestje in geven (als dat weer mag tegen die tijd...). Verder gaat het "ontspullen" en het orde aanbrengen in de spullen die we hebben best goed! Straks heb ik een heel opgeruimd hoofd :)  Denk ik. 

Daarnaast is de administratieve voorbereiding sinds deze week ineens in volle gang. Een stevig gesprek aan de oudejaarsavond tafel (met het ouderlijk gezag) was hier wel even voor nodig. Want dit zijn van die dingen... die schuif je dan toch, ik durf het bijna niet te zeggen, een beetje voor je uit. Hoe het menselijk brein werkt is raar, want je kan beter niet te laat beginnen aan het oerwoud van overheidsinstanties en de "kastje naar de muur"-gevallen. Er zijn zoveel smoesjes te bedenken om eerst nog allemaal andere dingen te doen en pas later hiermee te beginnen. Maar nu we eenmaal begonnen zijn, voelt het goed. Dan maar even geen tijd voor al die andere dingen waar we zo goed in zijn om te bedenken. (zoals deze blog schrijven bijvoorbeeld.... OEPS! Maar dit gaat voornamelijk ten koste van mijn nachtrust, anders had ik nu op bed gelegen) 

Afronden en naar bed dus. Rest mij nog het volgende: volgens mij is er geen inschrijfoptie op deze blog. Wil je graag op de hoogte worden gebracht van een nieuw verhaal en/of nieuwe foto's? (die doe ik de volgende keer erbij want dat schijnt ook te kunnen) Geef je dan je e-mailadres aan ons door? Je ontvangt dan van ons een notificatie. 

Dank voor het lezen en tot de volgende! 

Reacties

  1. Het hoge woord is eruit ;) En WAT een plek hebben jullie uitgekozen.. Echt prachtig!
    Ik kijk uit naar alle mooie foto's van jullie plekje in de winter, lente, zomer en herfst 😍. Bijzonder trouwens dat het drinkwater ook uit het meer komt, draagt mooi bij aan jullie zelfvoorzienend leven droom.
    Heel veel succes met alle huidige voorbereidingen en administratie zooi 😉 xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterend avontuur. Vind de plek heel erg bij jullie passen. Ik wil heel graag op de hoogte blijven. Veel liefde en succes!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi wat lief dankjewel! Stuur je een persoonlijk bericht met je mailadres? (Iets met we kennen meer Anne's 🙈)

      Verwijderen
  3. Superleuk! Wat een prachtig besluit, we volgen jullie heel graag.
    Heel veel liefde en geluk voor jullie gewenst.
    Liefs, Noa, Sjaak en Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjulliewel!! 🙏 stuur je je mailadres nog in een persoonlijk bericht als je update per mail wilt ontvangen? Groetjes 🍀

      Verwijderen
  4. Echt superrrrr leuk en fijn voor jullie(voor ins dan weer wat minder, maar dat neem ik graag voor jullie op de koop toe(grappige woordspeling🤣🤣🤣) natuurlijk blijf ik graag op de hoogte en ook op de laagte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste unknown, ik kan wat raden wie je bent 🤔 maar zeker weten doe ik het niet... 🤣

      Verwijderen
  5. Ha Yvette en David, wat een ontzettend gaaf avontuur gaan jullie tegemoet. Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen alvast 👍🏻👍🏻👍🏻

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tof dat wij onze vriend Banjer en onze buurtjes kunnen blijven volgen via de blog. Heel veel succes met jullie nieuwe avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi wat leuk de Harries, hallo! 🐶 dank voor jullie berichtje 🙏

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Sommar 2022 + vooruitblik winter

Winter update! (inmiddels is de lente begonnen 😎)