Hoezo, emigreren...?!

"Beginning in 2004, the European Union has granted EU citizens a freedom of movement and residence within the EU, and the term "immigrant" has since been used to refer to non-EU citizens, meaning that EU citizens are not to be defined as immigrants within the EU territory."

Dus. We verhuizen gewoon alleen en er is geen sprake van emigreren. Klinkt ook eigenlijk zooo dramatisch en dit maakt het ECHT (nee niet dus maar het klinkt leuk) allemaal veel minder heftig. Hoezo ver weg van familie, vrienden, kennissen, hondenvriendjes en -vriendinnetjes, je moedertaal, fijne winkeltjes en al het andere dat gewend en gewoon is. Dat punt schuiven we gewoon even onder het kleed. Want daar hebben ze ook gewoon groothandels en lokaal eten. En gratis af te halen sites. En we nemen onze desemstarter ook gewoon mee. 

En dan denken we gewoon even aan dat prachtige uitzicht, het werk doen waar we al heeeeel lang naar uitkijken en dag in dag uit met ons gezinnetje bij elkaar zijn ๐Ÿ’› Alsof al deze punten het gemis van familie en vrienden wegwissen. Nee dat zal nooit het geval zijn, het gemis zal er altijd zijn en is er nu soms al. (iets met Corona) Maar dit avontuur is iets waar wij al tijden van dromen, en niet gewaagd ๐Ÿ˜Ž Je merkt het al. De sentimentele periode is aangebroken. Nu schreef ik dat de vorige keer al, maar nu blijkt dat dat nog helemaal niet zo sentimenteel was. Het huis is verkocht, een project waar al onze energie van de afgelopen maanden in is gaan zitten (met succes overigens). En ineens is daar dan... TIJD. Een soort van. Tijd om na te denken. Maar ook weer geen tijd. Want ons to-do lijstje is lang zat. En het is fijn als we nu nog tijd met de mensen in onze omgeving door kunnen brengen. Dus dat doen we, gecombineerd met dat to-do lijstje. 

Ehm... klein puntje nog... Die naam van de blog... EMIGRERENnaarzweden.blogspot.com. Tja nou ja, we doen het er maar mee. Dank aan Ed voor de inspiratie voor de start van deze blog ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‰ (die naar alle waarschijnlijkheid ons een paar maandjes komt vergezellen, ondersteunen en helpen op de camping ๐ŸŽ‰)

Vorige keer vergeten te melden: weet je nog van die stress? Die stress om dat dubbel betaalde transfer geld van de aanbetaling? Dat krijgen we terug! ๐Ÿ‘ Joehoe. 

Okรฉ. What else? We hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan het reisbureau waar de huidige eigenaren van de camping een samenwerking mee hebben opgezet voor de komst van groepen. (is er dan iets niet geregeld? ik zou nog even niet weten wat, we komen in een aardig gespreid bedje dankzij deze twee mensen) Wat betekent dat er intussen zomer- en winterreizen voor singels online staan. We hebben data met het reisbureau afgestemd, waarop wij vervolgens ook met het andere reisbureau uit Belgiรซ (die doen gezins- en ouderenreizen) qua planning moesten checken of dat allemaal past met nog her en der een weekje rust. Deze groepsreizen bekleden een volledig weekprogramma waarbij รฉรฉn van ons de groep begeleidt bij de activiteiten. De ander zorgt op de camping voor het volpension gedeelte: ontbijt, lunch en diner bij terugkomst van de activiteit. Voor de eerste twee groepen die wij gaan ontvangen in augustus, hebben we intussen een hele lieve vriendin die ons komt bezoeken en helpen! Een doorgewinterde LCKV'er en met veel kookervaring dus daar heb ik al helemaal zin in. 

De verhuiswagen komt op 7 mei onze spullen inladen!!!! We gaan eens op zoek naar verhuisdozen, dus mocht je nog wat hebben staan, laat het ons weten ๐Ÿ‘

De laatste werkdagen zijn ingepland, vrije dagen nemen we op zodat we tijd hebben om eens in te gaan pakken en dat to-do lijstje aan te pakken. 

Mirre ontwikkelt zich heerlijk met haar 9 maanden. Staan is favoriet en ook op de opvang staan ze te kijken van haar klim- en kruipgedrag inclusief de klanken die ze daarbij weet te produceren. "nanananana" & "mamamamama" (je zou toch zweren dat ze al mama kan zeggen) & "tetetetetete". Dit doet ze overigens ook 's ochtends als ze wakker is en zich op heeft weten te trekken aan de spijltjes van haar bedje en naar ons op zoek is. De glimlachjes als ze trots is op wat ze heeft bereikt, doet iedereen smelten. De inhoud van onze buffetkast is niet meer veilig, wat overigens hilarische situaties oplevert als de "verstopte" paaseitjes overal liggen (zo mocht ik begrijpen van David). De tv weet ze al regelmatig uit te zetten (niet dat ze zelf begrijpt dat ze dat aan het doen is natuurlijk). En zo ook de waterbak van Banjer, de veters van onze schoenen en ga zo nog maar even door. Gelukkig heeft ze de trap nog niet ontdekt want we gaan toch echt geen traphekje maken voor die laatste paar weken ๐Ÿ˜‚ In Zweden hebben we overigens maar 1 begane grond verdieping, is dat even ontspannen! 

Over Zweden gesproken... 

De receptie
De zitruimte in de receptie met o.a. boeken- en spelletjeskast







Reacties

  1. Lieve schatten zo wordt het wel heel echt... (snik). Ik blijf maar zeggen hoe trots ik ben op jullie. En hoe jammer het is dat ik jullie eerste seizoen niet live kan meebeleven. Maar gelukkig krijgen jullie hulp van fantastische (ervaren) mensen! You can do this!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Sommar 2022 + vooruitblik winter

Winter update! (inmiddels is de lente begonnen ๐Ÿ˜Ž)

Bestemming Bekend